Primul Maraton Internațional, la Chișinău

Primul Maraton Internațional va avea loc la 26 aprilie 2015, pe străzile principale ale Chișinăului.

În cadrul Maratonului de la Chişinău se vor desfăşura curse pe următoarele distanţe:
a) maraton (42 km 194 m) – participanţi cu vârsta peste 18 ani (începând cu a.n. 1997), rezultatele sunt fixate de un sistem de cronometrare
b) semimaraton (21 km) – participanţi cu vârsta peste 18 ani (începând cu a.n. 1997), rezultatele sunt fixate de un sistem de cronometrare
c) 10 km – participanţi cu vârsta peste 16 ani (începând cu a.n. 1999), rezultatele sunt fixate de un sistem de cronometrare
d) Fun Run (3 km) – fără limită de vârstă, rezultatele nu sunt fixate de sistemul de cronometrare

Sportivii, care în ziua maratonului încă nu au împlinit 18 ani, dar care vor atinge majoratul în 2015, sunt admişi să participe la maraton şi semimaraton numai cu acordul părinţilor. Au nevoie de acordul părinţilor şi participanţii minori la cursa de 10 km. Itinerarul va trece pe străzile centrale ale Chişinăului, iar linia de start şi finiş va fi chiar în inima capitalei moldoveneşti – în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Conform regulilor maratonului internaţional, toţi participanţii vor primi un pachet de start, care va include: un număr individual cu un cip electronic de unică folosinţă pentru cronometrarea timpului, un tricou oficial în calitate de suvenir şi harta curselor cu descrierea detaliată a programului evenimentului. De-a lungul traseului maratonului vor fi amplasate puncte de alimentaţie, unde alergătorii îşi vor putea întări forţele cu produse folositoare, îşi vor putea potoli setea şi se răcori cu bureţi uzi, vor fi amplasate şi wc-uri, iar în caz de necesitate alergătorii vor putea primi ajutor medical. La linia de finiş pe toţi participanţii îi aşteaptă o medalie de participare, iar pe învingători – premii valoroase.

Astfel, 26 aprilie va deveni o dată marcantă în istoria atletismului moldovenesc şi sportului în ansamblu. Desfăşurarea maratonului internaţional se va reflecta pozitiv şi asupra imaginii Chişinăului şi a Moldovei. În afară de popularizarea sportului şi modului sănătos de viaţă în ţara noastră, cursa de alergări de o asemenea amploare poate atrage atenţia turiştilor şi sportivilor din întreaga lume asupra capitalei moldoveneşti, poate deveni o carte de vizită a oraşului.

Până în anul 2015, Maratonul de la Chișinău a fost organizat o singură dată – în anul 1986.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *