Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   POT Music - concursul pentru…

POT Music – concursul pentru trupele tinere din Moldova

POT Music (Powering our Talents) este un concurs ce vrea să încurajeze tinerele formații din R. Moldova, care au piese proprii, oferindu-le oportunitatea de a urca pe scenă și de a arăta ce POT.

Mai mult decât atât, concursul POT oferă trupelor începătoare posibilitatea de a comunica cu colegi din alte formații, de a obține sfaturi din partea muzicienilor cu experiență și de a-și îmbunătăți cunoștințele datorită workshop-urilor organizate cu profesioniștii din domeniul muzicii. Câștigătorii POT Music vor avea șansa de a-și înregistra piesele într-un studio profesionist.

Organizatorii POT Music anunță deschiderea aplicațiilor. Orice formație începătoare este încurajată să se înscrie în concurs accesând regulamentul și formularul de înregistrare pe www.potmusic.md. Participanții vor fi evaluați atât de un juriu de profesioniști, cât și de publicul prezent la evenimentele concursului, semifinale și finală.

Sunt încurajate să participe formațiile de muzică alternativă de orice gen, rock, rap, electro, blues, indie și orice altă combinație a acestor stiluri.

Data limită de înregistrare este 29 februrarie 2016.

POT Music se află la cea de-a doua ediție. În 2015 concursul a promovat 9 trupe tinere și a organizat 13 workshop-uri ce acopereau diverse aspecte ale industriei muzicii la care au împărtășit din experiența lor muzicieni precum Alex Calancea, Gîndul Mîței, Heymoonshaker , dar și alți experti precum Olga Radu și Nicoleta Esinenco. De asemenea, formațiile înscrise în concurs au evoluat în peste 20 de concerte la diverse evenimente și festivaluri, precum Sunda-i fest, TEDx Crossroads, Vatra Retro Mai și altele.