Patru sfaturi pe care un cioban le dă celor care cumpără mielul de Paște

Mielul este o tradiție pe masa de Paște a celor mai multe familii, dar cum să faci cea mai bună alegere din supraoferta existentă în aceste zile pe piață?

De aceea, Agrointeligența a vorbit cu un cioban despre felul în care trebuie să alegem mielul de Paște:

1. Direct de la stână. Cel mai sigur mod de a avea un miel proaspăt, despre care știți din ce rasă este și cum a fost crescut este să îl luați direct de la crescătorii de ovine, chiar să mergeți la locul unde sunt ținute oile și să vă alegeți mielul pentru masa de Paști.

2. Analizați ochii animalului sacrificat. Dacă mielul este tăiat de mai mult timp, ochii capătă un aspect…diluat. La mielul proaspăt, ochii sunt sticloși, luminoși.

3. Suprafața cărnii trebuie să fie uscată. În hipermarketuri, spre exemplu, mieii expuși au suprafață umedă, dovadă că au fost congelați și decongelați pentru comercializare, ceea deja pune un semn de întrebare privind data la care au fost sacrificați și perioada cât au zăcut prin camerele frigorifice.

4. Carnea trebuie să fie de culoare roz, dacă e mai închisă, atunci s-ar putea să fie veche.

Sursa: agrointel.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *