Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Patru sfaturi pe care un…

Patru sfaturi pe care un cioban le dă celor care cumpără mielul de Paște

Mielul este o tradiție pe masa de Paște a celor mai multe familii, dar cum să faci cea mai bună alegere din supraoferta existentă în aceste zile pe piață?

De aceea, Agrointeligența a vorbit cu un cioban despre felul în care trebuie să alegem mielul de Paște:

1. Direct de la stână. Cel mai sigur mod de a avea un miel proaspăt, despre care știți din ce rasă este și cum a fost crescut este să îl luați direct de la crescătorii de ovine, chiar să mergeți la locul unde sunt ținute oile și să vă alegeți mielul pentru masa de Paști.

2. Analizați ochii animalului sacrificat. Dacă mielul este tăiat de mai mult timp, ochii capătă un aspect…diluat. La mielul proaspăt, ochii sunt sticloși, luminoși.

3. Suprafața cărnii trebuie să fie uscată. În hipermarketuri, spre exemplu, mieii expuși au suprafață umedă, dovadă că au fost congelați și decongelați pentru comercializare, ceea deja pune un semn de întrebare privind data la care au fost sacrificați și perioada cât au zăcut prin camerele frigorifice.

4. Carnea trebuie să fie de culoare roz, dacă e mai închisă, atunci s-ar putea să fie veche.

Sursa: agrointel.ro