O nouă surpriză din partea proiectului Chisinau is ME: Guguță în parcul Valea Morilor

Locuitorii capitalei vor avea un motiv în plus să se plimbe prin parcul Valea Morilor, unde pot găsi imaginea lui Guguță. La 31 martie, curent, un grup de tineri creativi l-au adus acolo pe îndrăgitul personaj Guguţă.

12890880_1697645800475645_8323438908553359419_oAstfel, la ora 15.00, pe transformatorul din parcul Valea Morilor, a fosti pictată imaginea unui erou tipic din poveştile moldovenești. Imaginea lui Guguță are dimensiunile de 2 m înălţime și 70 cm lăţime.

Este un proiect pilot, care în caz că va avea suportul societăţii, va continua pe întreg teritoriul Chișinăului. Imaginea plină de culoare va ascunde vizual culoarea gri al transformatorului.

„Implicarea tematicii folclorului moldovenesc în obiectele de artă este un tribut adus culturii și promovarea acesteia în masă”, susțin activiștii proiectului Chisinau is ME.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *