Noaptea Cercetătorilor Europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni se va desfășura la 25 septembrie, începând cu ora 15:00, în Scuarul Academiei de Științe a Moldovei. Evenimentul, a cărui scop este să promoveze cercetarea în rândul publicului larg, se desfășoară anual simultan în 300 de orașe din Europa.

Vizitatorii vor face o călătorie nocturnă în lumea ştiinţei, vor participa la realizarea unor experimente şi vor putea discuta oamenii de ştiinţă. „Noaptea cercetătorilor europeni” este susţinută de Comisia Europeană.

Evenimentul îşi propune să promoveze ştiinţa, să încurajeze tinerii să urmeze o carieră în domeniul cercetării. Și în acest an, Grădina Botanică (Institut) și Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” ne vor prezenta plante inedite, hibrizi și soiuri de porumb, sorg, culturi legumicole, medicinale și decorative.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *