Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   National Geographic: Moldova se poate…

National Geographic: Moldova se poate mândri cu orașul subteran plin cu vin

Revista national Geographic a publicat un articol despre orașul subteran „Mileștii Mici”, care abundă în circa 2 milioane de sticle de vin.

„Ascuns într-o parte mai puțin cunoscută a Europei, găsim un orșa subteran, împânzit de mii de tuneluri pline cu vin. Fiecare „stradă” poartă numele unui anumit soi de struguri, cum ar fi Pinot sau Cabernet Sauvignon. Vizitatorii se deplasează încet cu mașinile sau se plimbă cu bicicleta prin acest labirint, unde se ține cont de toate regulile circulației rutiere. Mileștii Mici din R. Moldova se bucură de titlul de cea mai mare cramă din Europa, întinzându-se pe aproape 250 km, din care doar 120 km sunt folosiți”, susține autorul articolului. 

„Deși vinurile moldovenești încă caută noi piețe internaționale, totuși ce-i care au savurat vinurile noastre au rămas plăcut impresionați”, spune Viorel Bezede, administratorul întreprinderii.

La Mileștii Mici sunt păstrate circa 2 milioane de sticle, ceea ce a făcut ca să ajungă în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai mare colecție de sticle de vinuri din lume.