Muzica militară din Moldova cucerește Europa

Orchestra Prezidențială și formația muzicală a Brigăzii de Infanterie Motorizată din Bălți încep un turneu în Germania în cadrul Festivalului internațional de muzică militară „Musikparade-2016”.

Spectacolul de debut va avea loc în seara aceasta în Chemnitz, urmat de altele nouă în diverse colțuri ale țării gazdă. Cei 35 de instrumentiști militari vor evolua în perioada 28 ianuarie – 14 februarie alături de colective muzicale militare renumite din Europa, Asia și de peste ocean.Festivalul este considerat ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente culturale militare din Europa.

Orchestra Prezidențială a R. Moldova a evoluat pentru prima dată la acest festival anul trecut.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Anatolie Mereuta

    Multe tari din NATO au bune famfare militare ,iar a noastra ar trebui sa participe la mai multe festivaluri de acest tip in Turcia,Romania,Polonia sau Bulgaria sau Grecia,dar mai sunt si altele,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *