Moldova nu s-a calificat în Finala Eurovision

Eduard Romanyuta, reprezentantul Moldovei la Eurovision, nu a reușit să acumuleze numărul necesar de voturi pentru a se califica în Marea Finală.

În urma voturilor juriului de specialitate, dar și televotingului, cele zece țări care s-au calificat în marea finală sunt: Albania, Armenia, Rusia, România, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia și Belgia.

Următoarea semifinală este pe 21 mai, iar marea finală va avea loc sâmbătă, 23 mai.

Amintim că R. Moldova a fost reprezentată, în premieră, la Eurovision de către un străin. Acest lucru a fost posibil după ce anul acesta a fost schimbat regulamentul concursului. Eduard Romanyuta este un ucrainean, care a decis să se înscrie la competiție în R. Moldova pentru că Ucraina a renunțat să participe la concurs, în vederea situației critice din țară.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *