Mihai Ghimpu: „Omului poți să-i cumperi căciulă, dar minte nu poți să-i dai. Important e că îl avem pe Eminescu”

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost huiduit astăzi în timpul depunerilor de flori la bustul lui Mihai Eminescu. O parte dintre participanții la manifestare au scandat „Iuda” în adresa liberalului. Întrebat de presă despre această reacție a cetățenilor, Ghimpu a spus: „Omului poți să-i cumperi căciulă, dar minte nu poți să-i dai. Important e că îl avem pe Eminescu”. El i-a numit pe cei care scandau „Iuda” „niște rătăciți săraci și manipulați”.

Liderul PL i-a îndemnat pe jurnaliști să „lase lucrurile mărunte”, explicând că, personal, se așteptase că va fi solicitat să recite ceva din Mihai Eminescu. La insistența jurnaliștilor de a recita, totuși, un vers de Eminescu, Ghimpu, supărat, a spus că nu mai vrea să recite.

Cât despre decizia PL de a susține sau nu candidatura lui Ion Păduraru pentru funcția de șef al Executivului, Ghimpu a spus că va convoca fracțiunea, după care va anunța decizia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Simion

    Vai de capul lui, ronocerizatul PLepros! S-o fi izbit de stalpul Infamiei si i-a crapat placa metalica din targuta bostera. In loc sa-si toarne cenusa pe cap, prefera sa se faca de rasul gainilor. Asta e! Fruntea-i arde ca o plita/ Neuronu-i un pendul/ Ce se misca somnambul/ Cu o mina aiurita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *