Lazariuc despre participarea la concertele organizate de Ilan Șor

Interpreta Anastasia Lazariuc își justifică apariția la concertele organizate de Ilan Șor prin faptul că este artistă, nu face politică şi merge acolo unde este invitată. Interpreta spune că nu știe cine este Ilan Șor și nici faptul că numele acestuia figurează în cele două rapoarte Kroll în legătură cu frauda bancară. Declarațiile au fost făcute pentru ziarul Jurnal de Chișinău.

“Eu sunt artistă. Nu știu cine a furat și pe cine a furat. Pentru chestia asta există justiție. Artiștii sunt artiști de când lumea. Eu voi cânta pentru oamenii ceia amărâți care au plecat de-acasă pentru o viață mai bună. Celelalte revolte eu nu le cunosc și nu sunt eu cea care trebuie să facă ordine în toate lucrurile astea. Eu nu pot refuza  să cânt pentru niște oameni care stau și îngrijesc de bătrâni sau cine știe ce fac ei acolo. Am și eu neamuri care sunt plecate de acasă, acolo în Italia. Cunosc viața lor amărâtă. Cu atât mai mult cu cât şi eu sunt artistă și sunt totdeauna departe de casă, de partide, de copii, de familie. Și știu ce înseamnă să fii departe de familie.

De celelalte lucruri să se ocupe politicienii, justiția, cei care sunt aleși pentru așa ceva, dar nu un artist. Nu loviți într-un artist. Artistul cântă și a cântat întotdeauna. Societatea vine, se duce, politicienii vin, se duc. Artistul, tot artist rămâne, ăla care este – bun sau rău. Cine vrea iubește, cine nu, înjură. E dreptul fiecăruia. Suntem în democrație. Are dreptul fiecare să judece și să aleagă ce vrea și pe cine vrea. Da, e tot ce vă pot spune. Mai mult decât atât, ce să fac?”

  • Dar anume acei oameni amărâţi din diasporă protestează împotriva lui Șor! Nu vă pune în gardă că acesta a stat în fruntea Băncii de Economii în timpul furtului bancar?

“Eu nu știu cine este acest Șor! Și nu știu nimic despre el. M-a sunat impresarul și mi-a spus că eu merg să cânt pentru cei plecați din Basarabia, pentru cei amărâți care vin la spectacol și duc dorul de țară. Eu cânt aceleași cântece pe care le-am cântat și mi le-au scris compozitorii și poeții din țara în care m-am născut. Mai multe ce să vă spun!? Revolte au fost și vor fi întotdeauna în lume. Ce să fac? Pe cine să împac? Eu de unde să știu cine dintre ei are dreptate?

Nu știu cine este acest Șor. Nu știu. Să se ocupe cei care sunt aleși, conducerea țării, de această persoană sau de alte persoane care au furat. Sunt, probabil, mulți. Poate pe mulți nu-i știm. Asta nu-i problema mea. Nici măcar nu cânt politic. Nu mă înfășor cu steagul! Nu spun nimic politic. Nu mă interesează. Lucrurile astea să le rezolve politicienii. Eu nu fac politică. Nu sunt politician. Nu fac parte din niciun partid. Sunt doar o artistă ca și ceilalți colegi ai mei care cântă și pe care îi înțeleg. Vă spun încă o dată că oamenii au dreptul să judece, mai cu seamă că suntem într-o țară democrată și are fiecare dreptul să-și spună părerea. Dar eu consider că înainte de a spune o părere, și mă refer la oricine, ar trebui să se uite fiecare sub nasul lui și să-și pună întrebarea: Eu, personal, ce-am făcut pentru binele țării mele?

Dacă fiecare dintre noi ne-am pune întrebarea asta, cred că în țara asta s-ar întâmpla lucruri mai bune decât să aruncăm cu gunoaie. Să aducă dovezi concrete”, le-a zis Lazariuc jurnaliștilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Cum, că nu știa despre juifeara escroc Ilan Șor și habar n-avrea că această CANALIE juifească a furat de la poporul moldovenesc 2,9 miliarde de dolari! Și unde trăiește acum madam Lazariuk? Pe Marte? Și-a uitat atât de tare Patria mult iubită Moldova și nu știe ce dezastru s-a petrecut aici! Nu se interesează de loc de Patria iubită?

    Mă rog pentru această “artistă” bătrână banii n-au miros și îi adună disperată, cât mai poate. Dar dacă ar fi fost nu banii furați de la oamenii năcăjiți cărora le cântă acum, care au fost nevoiți să-și părăsească țara, dar ar fi fost banii PROXENETULUI, Plahotniuk?

    După modesta mea părere madam Lazariuk nu este artistă, dar este o capră bătrână, care s-a scăpat în curechi și înfulecă lacomă și nu-i pasă absolut de nimic. Nu cunoaște nimic, nu-i pasă de nimic… Doar curachi, curechi și iar curechi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *