La început, tocurile înalte au fost purtate de bărbați

Exista o mulțime  de motive pentru care femeile poartă  tocuri înalte azi dar, cu secole în urmă, pantofii  au servit un scop mult mai diferit.

Astfel, tocurile  înalte inițial, nici măcar nu au fost inventate pentru femei.  Elizabeth Semmelhack, curator principal la Bata Shoe Museum din Toronto, trasează istoria lor  pornind de la persanii din secolul al 10-lea, care purtau tocuri în timp ce mergeau călare astfel încât picioarele lor s-ar potrivi mai bine în etrierii.  Această tendință  a fost apoi adoptată de către europeni la începutul secolului al 17-lea.

Există o lungă istorie a bărbaților care purtau tocuri pentru scopuri ecvestre. Semmelhack menționează că inițial,  cowboy-ii purtau tocuri.  “Tocul înalt  a fost inițial legat de funcționalitate, nu modă”, spune ea.

“Tocul a fost un instrument suplimentar, care permitea biciclistului să se stabilizeze, folosind astfel, arme mai bune și transformând  războiul”, adaugă Semmelhack.

Totuși, la scurt timp, femeile au îmbrățișat acest trend și, prin  secolul al 18-lea deja, pantofii cu toc înalt au fost considerați încălțăminte destinată femeilor. Aceștia au început să capete forma pe care o cunoaștem acum  când vorbim de pantofii stiletto.

Sursa foto: today.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *