GUSTAR 2016: Zona de camping a festivalului va găzdui peste 1000 de oaspeți

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internaţional GUSTAR, care se va desfășura în perioada 5-7 august, pregătește o mulțime de surprize pentru vizitatori. În acest an festivalul va fi organizat într-un loc nou, verde, în lunca râului Răut, în s. Furceni, Parcul Național Orhei, pe o suprafață de 8 hectare.

Unul dintre elementele principale care face acest festival deosebit rămâne a fi zona de camping. În acest an, spațiul destinat amplasării corturilor va fi amenajat pe o peninsulă separată, supranumită și Peninsula Vacanței. Zona distracției și zona odihnei vor fi izolate, sporind astfel confortul oaspeților care vor alege să se odihnească în natură după o zi plină de activități distractive.

„Ideea de a crea o Peninsulă a Vacanței în cadrul festivalului GUSTAR 2016 ne-a venit după ce am examinat cum sunt organizate evenimente similare în alte părți ale lumii. Toate au amenajate mici orășele de camping pentru oaspeții evenimentului. Astfel, zona de camping din cadrul GUSTAR 2016 va corespunde tuturor necesităților oaspeților doritori de a rămâne peste noapte în lunca Răutului. Peninsula Vacanței va avea capacitatea de a găzdui o mie de persoane și va fi locul potrivit pentru cei care deja s-au plictisit de oraș și vor să petreacă câteva zile de odihnă în cort, în fața unui foc de tabără, ascultând muzica bună, alături de familie și prieteni”, a declarat Valeriu Postică, coordonatorul proiectului.

Artiom Ursoi, administratorul Festivalului GUSTAR 2016: „Peninsula Vacanței va fi securizată și organizată în 3 cartiere: un cartier unde se vor putea caza cei care preferă agitația și gălăgia pe toată durata zilei, un cartier pentru cuplurile tinere și familiile care au copii, amplasat mai departe de zgomotul festivalului, precum și un cartier intermediar, pentru cei care vor să se distreze cu măsură. În acest sens, organizatorii vor crea o hartă a peninsulei, care va fi distribuită la punctul informațional de la intrarea pe teritoriul festivalului. Mai mult, în zona campingului, chiar de dimineață, vor avea loc sesiuni de gimnastică sportivă și yoga, iar tarabele din Zona Bucatelor vor fi deschise mai devreme, pentru a asigura turiștii cu ceaiul și cafeaua de dimineață. Spre seară, când apa din butoaie se va încălzi, va funcționa dușul special amenajat pentru oaspeții Peninsulei.”

Doritorii de a ajunge în zona de camping a festivalului vor trebui să dispună de un abonament pentru Festival. La cazare, vizitatorii vor primi o plăcuță cu numărul cortului, pe care o vor returna la plecare. Astfel, organizatorii vor avea o evidență clară și vor putea asigura o mai bună gestionare a locurilor de cazare disponibile pe Peninsula Vacanței.

Pentru comoditatea vizitatorilor, în cadrul GUSTAR 2016 vor fi organizate două zone de parcare – una destinată persoanelor care vin doar pentru o zi și planifică să plece seara, iar alta – pentru rezidenții campingului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *