Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   GirlsGoIT – prima tabără de…

GirlsGoIT – prima tabără de programare pentru fetele din Moldova

Programul Girls Go IT anunță organizarea unui eveniment de prezentare în cadrul taberei de vară la 24 august 2015 cu începere de la ora 14:30 la Bahmut Club (Ungheni).

Scopul evenimentului este de a reuni partenerii de implementare a programului pentru a cunoaște tinerele participante Girls Go IT, a descoperi problemele din comunități pe care fetele încearcă să le rezolve cu ajutorul instrumentelor IT și pentru a discuta despre oportunitățile sectorului TIC în continuare.

La eveniment vor participa și părinții tinerelor, pentru a susține efortul. Întregul eveniment și activitățile acestuia susțin egalitatea de gen și participarea și integrarea de succes a tinerelor din Moldova în domeniul tehnologiilor informaționale. Printre speakerii evenimentului se numără partenerii programului, reprezentanți ai: Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Moldova, Ambasadei Suediei, Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al R. Moldova, Ministerului Tineretului și Sportului, UN Women și IREX/Novateca.

În perioada 17-30 august, 39 de fete din 16 raioane din Moldova participă la tabăra de vară de programare GirlsGoIT, un program de 2 săptămâni în care tinerele, cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani, învață să dezvolte aplicații web și să rezolve diverse probleme comunitare cu ajutorul soluțiilor ITC. Organizatorii taberei susțin că abordarea programării în baza proiectelor personale va stimula gândirea critică și abilitățile de programare în rândul fetelor din Moldova. Această abordare, de asemenea, va încuraja abilitățile lor antreprenoriale, lucrul în echipă și comunicarea. Girls Go IT este un program dezvoltat în comun cu UN Women, Centrul de Guvernare Electronică, Novateca, ATIC și TEKEDU care are drept scop dezvoltarea cunoștințelor digitale ale fetelor și femeilor din Moldova cu orientare preponderentă spre fetele din comunitățile rurale, comunitatea romă și fetele cu dizabilități locomotorii. Programul își propune să sporească interesul fetelor față de tehnologii informaționale prin educație și advocacy.