Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   [Foto] Ziua copilului, sărbătorită prin…

[Foto] Ziua copilului, sărbătorită prin pictură și talent

Cu ocazia zilei internaționale a copilului, pe 1 iunie 2015, s-a dat startul expoziției de picturi a Studioului „Șapte culori ale fericirii”, care s-a desfășurat în incinta centrului comercial „Atrium”.

Expoziția a fost asaltată de privirile atât ale celor implicați în proiectul „Pictură pentru toți”, cât și de către cei care iubesc lumea frumosului înveșnicită pe hârtie.

Evenimentul a întrunit și diverse concursuri, printre care se numără desenul colectiv. Fiecare dintre cei care și-au afișat lucrările au primit în dar câte o perie pensulă, numită „Peria de aur”.

Svetlana Suruceanu, pictoriță de 12 ani, și-a prezentat prima colecție întitulată „Caii fermecați”. Tânăra spune timid că simte o satisfacție enormă atunci când cei prezenți îi admiră lucrările. „Îmi doresc o expoziție proprie. Atunci când pictez, simt cum mă cuprinde inspirația”, ne comunică Svetlana cuprinsă de emoții.

La baza tablourilor prezentate la expoziție au stat creațiile marilor pictori. „Ideea este să privești anumite creații ale marilor pictori și să le redai pe foaie așa cum îți dictează viziunea ”, ne-a divulgat secretul Cristina Botezat, pictoriță și una dintre organizatorii proiectului. „În studioul nostru copiii, începând cu vârsta de cinci ani, desenează cu vopsea pe bază de ulei ”, spune Inga Orehova, organizatoarea evenimentului.

Pictorița accentuează faptul că micuții trebuie să-și dezvolte capacitățile în diferite direcții de la cea mai fragedă vârstă, deși la studioul lor poate veni oricine, atât micuții, cât și adulții. „Studioul nostru admite ca doritorii să poate începe pictura de la zero”, susține aceasta.

Expoziția de picturi va dura până pe data de 28 iunie curent.

Bîrdan Elena