Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Cum încearcă un șofer…

FOTO Cum încearcă un șofer să se „protejeze” de camerele video de monitorizare a traficului rutier

Un șofer se plimbă pe străzile din capitală cu o cifră din numărul de înmatriculare al mașinii acoperită. Automobilul a fost surprins în după amiaza zilei de vineri, 23 noiembrie, circulând pe străzile din Chișinău, imaginea fiind trimisă redacției de către un cititor. 

Din fotografie poate fi observat cum peste o cifră de pe numărul de înmatriculare al mașinii a fost aplicată o folie albă sau o bucată de bandă adezivă. În aceste condiții, în special atunci când automobilul traversează o zonă supravegheată de camerele video, șoferul nu poate fi sancționat pentru încălcarea regulilor circulației rutiere. 

ZdG a remis fotografia trimisă de cititorul ZdG în adresa Inspectoratului Național de Patrulare (INP). La scurt timp, Natalia Golovco, ofițer de presă în cadrul INP ne-a informat că proprietarul mașinii a fost identificat. „Nu pot să vă zic cifra care lipsește, dar el urmează să fie documentat în baza art 230, aliniat 1 din Codul Contravențional, pentru că deține un număr indescifrabil. Nu putem să vă dau cifre pentru a vă spune dacă au mai fost asemenea cazuri pentru că, în baza acestui articol sunt documentate mai multe contravenții”, a punctat aceasta. 

Articolul 230, Codul Contravențional

Conducerea unui vehicul cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare sau conducerea unui vehicul fără un astfel de număr    (1) Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului se sancţionează cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.