FIRST LEGO League – pentru prima dată în Moldova

FIRST LEGO League (FLL), cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii, se va desfășura, în premieră, în R. Moldova pe data de 7 martie 2015.

Evenimentul va avea loc în incinta Centrului pentru Copii și Tineret ARTICO, cu începere de la ora 9:00. Acestaă competiție este dedicată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani. FLL își propune să sporească interesul tinerilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică, să descopere misterele științei prin învățare, cercetare și inovare.

În cadrul competiției participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din matematică și știință, elaborează soluții inovative pentru soluționarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

Competiția FLL are 3 sesiuni jurizate: Valorile Fundamentale, Proiectul, Designul Robotului și o probă tehnică – Robotul în Misiune. În fiecare an, FLL are o tematică nouă. Tematica competiției curente este învățarea.

FIRST LEGO League este organizată de Proiectul USAID CEED II și Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), în colaborare cu ONG Robootika din Estonia și cu suportul StarNet și Centrului pentru Copii și Tineret ARTICO. FLL Moldova se desfășoară cu susținerea și sub patronajul Ministerului Educației din R. Moldova.

Competiția se desfășoară în cadrul Programului ”ROBOCLUB”, lansat în martie 2014. ROBOCLUB este o inițiativă educaţională bazată pe programul LEGO Education, implementată în prezent în cadrul a 5 instituții de învățământ și Centrului ARTICO. În cadrul Roboclub elevii învață să construiască și să programeze roboții, astfel încât aceștia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată.

Intrarea este liberă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *