Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Filmul RAISA - la Competiția…

Filmul RAISA – la Competiția Internațională a Festivalului de Film de la Clermont-Ferrand

Filmul RAISA, în regia lui Pavel Cuzuioc, a fost selectat la Competiția Internațională a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, care se află la cea de-a 38-a ediţie și va avea loc în perioada 5-13 februarie 2016.

RAISA se află printre cele 79 de filme selectate pentru Competiția Internațională din cele aproape 8000 de filme înscrise la festival. Scurtmetrajul va avea 8 proiecții în cadrul evenimentului, dintre care două sunt programate în sala Cocteau, cea mai mare sală a festivalului, cu o capacitate de 1400 de locuri. Prima proiecție a filmului va fi pe 6 februarie, la ora 17, la Capitole 1.

Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand este cel mai mare eveniment de acest gen şi al doilea festival din lume ca număr de spectatori (peste 100.000), după Festivalul de la Cannes.

Scurtmetrajul de ficțiune RAISA a fost avut Premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) și a fost distins în noiembrie cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. În decembrie filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York.