Filmul RAISA – la Competiția Internațională a Festivalului de Film de la Clermont-Ferrand

Filmul RAISA, în regia lui Pavel Cuzuioc, a fost selectat la Competiția Internațională a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, care se află la cea de-a 38-a ediţie și va avea loc în perioada 5-13 februarie 2016.

RAISA se află printre cele 79 de filme selectate pentru Competiția Internațională din cele aproape 8000 de filme înscrise la festival. Scurtmetrajul va avea 8 proiecții în cadrul evenimentului, dintre care două sunt programate în sala Cocteau, cea mai mare sală a festivalului, cu o capacitate de 1400 de locuri. Prima proiecție a filmului va fi pe 6 februarie, la ora 17, la Capitole 1.

Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand este cel mai mare eveniment de acest gen şi al doilea festival din lume ca număr de spectatori (peste 100.000), după Festivalul de la Cannes.

Scurtmetrajul de ficțiune RAISA a fost avut Premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) și a fost distins în noiembrie cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. În decembrie filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *