Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Festivalul Retro Mai, organizat la…

Festivalul Retro Mai, organizat la VATRA

Centrul Cultural VATRA deschide sezonul de evenimente, printr-un grandios spectacol muzical în aer liber, care invită toţi doritorii de a petrece sărbătorile de mai ca pe timpuri, în sânul naturii, alături de familie şi oameni dragi. În perioada 1-3 mai, la Complexul Etno-Cultural VATRA se va desfăşura cel mai mare festival de muzică retro cu genericul „Festivalul Retro-Mai”.

Scopul organizării acestui eveniment constă în provocarea oamenilor de a ieşi cu familia la picnic, de a trezi nostalgia timpurilor de altă dată petrecute alături de oameni dragi sufletului, când părinţii sărbătoreau la iarbă verde, iar copii se jucau prin câmpii.

În acest cadru de factură retro, vor evolua trupe muzicale și celebri artiști de talie naţională şi internaţională, care au marcat generaţii la rând. Aceștia vor readuce emoția de pe timpuri printr-un repertoriu cunoscut de toată lumea, care va depăna frumoase amintiri. De asemenea, cei prezenți își vor alinta privirile cu expoziția de mașini și motociclete retro și vor face cunoștință cu o serie de obiecte de anticariat, ce vor fi expuse în muzeul Complexului Etno-Cultural Vatra. Nu va lipsi nici târgul de artizanat, camping city, show-ul gastronomic, proiecția de filme vechi și discoteca retro, tipică pentru anii ’80.

Festivalul Retro-Mai este conceput cu specific retro, într-o atmosferă proaspătă de primăvară la Complexul Etno-Cultural Vatra. Totodată prin intermediul acestui festival vom promova cultura și turismul autohton. Pe tot parcursul festivalului vor fi organizate o multitudine de activități ce vor cuprinde atenția vizitatorilor de toate vârstele.

În colaborare cu Academia de Științe a Moldovei și colecţionarul Petru Costin, la Vatra va fi expusă o grandioasă Colecție de Potcoave. Oaspeţii festivalului se vor putea bucura de o prezentare a costumelor şi ţinutelor din perioada anilor 70-80.

De asemenea, o expoziție de fotografie tematică va reuni cele mai frumoase imagini ale Chișinăului vechi. Într-un spațiu special amenajat, va fi organizată o expoziţie de maşini şi motociclete de epocă produse în Statele Unite, Europa, Japonia, Germania, ș.a. Din peisaj nu vor lipsi nici cei mai iscusiți meşteri populari ce vor bucura ochiul vizitatorilor cu cele mai autentice lucrări artizanale. Atmosfera va fi condimentată cu bucate tradiționale, gătite după reţetele culinare originale.

Centrul Cultural Vatra creează un motiv aparte pentru fiecare vizitator de a veni la Complexul Vatra pentru a sărbători un eveniment unic în Republica Moldova – Festivalul Retro-Mai.