„Festivalul Peștelui” la Nimoreni

Un nou festival etno-gastronomic va fi organizat în țara noastră. Este vorba despre „Festivalul Peştelui”, care se va desfăşura duminică, 9 octombrie 2016, începând cu ora 10.00, în satul Nimoreni, raionul Ialoveni.

Potrivit organizatorilor, scopul festivalului rezidă în promovarea alimentaţiei sănătoase, în special a consumului de peşte. Unul din obiectivele manifestației constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la evenimentul vizat în cadrul căruia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite, inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preparate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută, pește umplut, pește prăjit cu malai, pește prăjit cu cartofi pai, pește cu legume, crap cu varză), demonstraţii de gătit, workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri cu premii, pescuit, muzică şi agrement etc.

„Festivalul Peștelui” este la prima sa ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni. Evenimentul este organizat de către Asociația Obştească „Baștina-Nimoreni”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Tot-Acela

  Teroarea ocupantă continuă-
  Arhitectul Eugen Bâzgu /1955- 7 martie 2016/ mare patriot și unionist,
  contribuitor la Re-Stabilirea monumentului “Apostolii Basarabiei”
  de lângă Catredrala din Chișinău, Directorul Muzeului Satului,
  Coordonatorul Re-Facerii Cetății Soroca, a fost omorât prin iradiere
  / “luptă inegală cu o boală “incurabilă”?/.
  Un Apel Președintelui Timofte –
  Opriți Asasinarea Românilor est-moldoveni unioniști !
  http://www.jc.md/apostolii-revin-acasa/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *