Festivalul Medieval „Al cincilea turn”

Timp de două zile (27 și 28 august), în orașul Soroca, va fi organizat Festivalul Medieval „Al cincilea turn”.

Cetatea sorociiEvenimentul va avea în cetatea cu o valoare istorică colosală pentru R. Moldova și este destinat Zilei Independenței R. Moldova și Hramului orașului Soroca.

La eveniment vizitatorii vor avea oportunitatea să admire cavaleri înarmați, dame frumoase, atmosferă medievală, competiții între cavaleri cu dueluri și lupte în masă, trageri din arc, parade, jocuri autentice și multe alte lucruri interesante.

Intrarea la eveniment este liberă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Anatolie Mereuta

    Cetatea Soroca este din vremea lui Stefan cel Mare,iar atunci nu era Moldova impartita,ci era Tara Romaneasca,Transilvania si Moldova,iar cetatea Soroca este acum pe teritoriul Rep,Moldova si este importanta pt,toti romanii fie din stanga,fie din dreapta ZPrutului.nu numai pt,Moldova,pt,ca eu nu cred ca exista o istorie a Moldovei,ci numai istoria romanilor din diverse zone ale tarilor romanesti,deci si a Moldovei,care este al doilea stat romanesc,asa cum erau doua Germanii dupa razboi,de est si de Vest,unite azi in marea Germanie Federala,dar care niciodata nu au avut doua popoare germane sau doua istorii pana la al doilea razboi mondial cum avem noi,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *