Erizanu: Decalogul. După Dodon

Voi fi un preș. peste o țară:

1. Analfabetă. Unde va fi eliminat BAC-ul. Ca în Uzbekistan. Ca tinerii noștri să nu poată merge la studii universitare peste hotare. Unde au nevoie de BAC. Să rămână proști. Ca să mă voteze pe mine.
2. Statalistă. Asta înseamnă trei haragi înfipți la marginea țarcului RM. Ca să nu iasă nimeni dintre votanții mei. Exporturile se vor face doar în Rusia prin biroul meu. Eu decid cine și câte mere vinde la Tula. Eu decid care mere sunt bune și care rele. Contra cost. Contra vot.
3. Xenofobă. Adică să-i urască pe ceilalți, care nu sunt moldoveni: sirieni, români, ucraineni. Moldovenii sunt ruși. E directivă. Și prinde bine la vot.
4. Misogină. Femeia trebuie să stea la cratiță, să facă găluște mâțâțăle, mâncare statalistă, de dimineață până la amiază și colțunași stataliști cu brânză de vaci de la amiază până în seară, să facă copii, să aibă fundul mare, țâțele mari și, uneori, ca mare act de cultură, s-o scoți la un „kinău” cu Van Damme. Bărbatul știe pentru cine trebuie să voteze femeia lui.
5. Homofobă. Să urâm toți oamenii și femeile care nu sunt ca noi. Noi suntem oamenii. Cei mulți. Cei puțini nu sunt oameni.
6. Necompetitivă. Fără niciun sistem de valori. Plagiem, furăm, plătim. Urcăm în căruța socială ca în taxi. Mergem atât cât putem plăti.
7. Ortodoxă. Este unica religie dreaptă pe pământ. Noi suntem unicii creștini. Poate și Hristos. Dar asta a fost demult. Acum am rămas doar noi, ortodocșii.
8. Coruptă. Așa e mai simplu de condus. Fără competenți. Doar lingăi. Ca să rămân eu, supremul. Voi să mă votați.
9. Ipocrită. Voi nu știți cuvântul ăsta. El e despre mine. Și e de bine. Vă spun eu.
10. Săracă. La câtă jale am în inima mea să pot și eu zice uneori la televizor: „săraca țară”.
Eu sunt preș-ul vostru. Vă iubesc, statliști, analfabeți, homofobi, xenofobi, necompetenți, corupți, săraci și ipocriții mei!

Al vostru preș.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Simion

    …La cat jeg am in sufletu-mi de javra ordinara, eu Mega-oaie Dodoloaie, cap in forma de tigaie, intre cele doua urechi coaie, un fel de Demi Moor cu morcovu-n cur. Pruncul sifiliticului Ilici cu ura intestinala. Si e tare intentionat sa prostituieze, obligat, mutantul nazi-stalinismului plahoitic! In clipele astea Mussolini il face complice cu ochiul . Si Hitler este multumit de discipolul sau KGBasinos. Si Plaha radiaza! Optiunea Europeana va fi o Fata Morgana. Toate intrarile spre Europa – numai VIA Moskva!…De obicei, hienele in calduri fac bale. Iata ca l-a apucat turbarea pe hienoiul politic. Logicareala lui, spuma laptelui de catea, il face demn de zidul plangerii. Kan-kan-di-datul de azi cu alura interlopa – condamnatul de maine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *