Cum au votat juriul şi publicul din R. Moldova la finala Eurovision 2019

Chiar dacă R. Moldova nu s-a calificat în finală, juriul și telespectatorii au avut posibilitatea de a vota piesa favorită. Astfel, din partea Moldovei, faimoasele 12 puncte i-au fost acordate Macedoniei de Nord.

Juriul din Moldova a acordat puncte următoarelor țări:

 1. Macedonia de Nord- 12 puncte;
 2. Australia-10 puncte;
 3. Cehia-8 puncte;
 4. Norvegia- 7 puncte;
 5. Azerbaidjan-6 puncte;
 6. Rusia- 5 puncte;
 7. Danemarca- 4 puncte;
 8. Olanda-3 puncte;
 9. Suedia-2 puncte;
 10. Malta-1 puncte
  Vedeti mai jos cum au votat telespectatorii din Moldova:

Totodată, piesa „Arcade”, interpretată de Duncan Laurence i-a adus victoria Olandei la cea de-a 64-a ediție a Eurovision. Prestația Olandei a câștigat simpatia juriului și a telespectatorilor din mai multe țări, acumulând 492 de puncte.

Clasamentul final Eurovision 2019 a fost stabilit pe baza punctajelor acordate de juriul şi de telespectatorii din toate cele 41 de ţări înscrise la ediţia din acest an a concursului. Juriile de specialitate au acordat puncte de la 1 la 12, exceptând 9, iar rezultatele televotingului au fost transformate tot în puncte, la final făcându-se o medie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  • Sveta

   Evident ca participa. Deja de vreo 3 sau 4 ani, daca nu mai bine. Au cerut si au fost acceptați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *