Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Chinologul Radu Sergiu și patrupeda…

Chinologul Radu Sergiu și patrupeda Tina, cei mai buni în concurs

La 6 iulie curent, Poliției de Frontieră a organizat, în premieră, competiţia departamentală în domeniul chinologic „Biatlon 2015”. Evenimentul a avut ca scop selectarea celor mai bine pregătite echipe canine și a inspectorilor, care deţin cel mai înalt grad de pregătire, abilități şi deprinderi practice în domeniul chinologic.

În cadrul concursului, cei 20 de participanţi au parcurs o distanţă de aproximativ 9 km pe un traseu, în teren deschis, de-a lungul căruia au fost amplasate diverse obstacole. Printre cele 12 probe, trecute cu brio de chinologi alături de patrupezii lor se numără traversarea unui sector mlăștinos, reținerea infractorului, îndeplinirea cu exactitatea a indicațiilor inspectorului-chinolog, trecerea târăș pe sub un pod improvizat, trecerea obstacolelor etc..

,,A fost o competiție dificilă, atât pentru chinologi cât și pentru câini, dar acest concurs reprezintă și un test al lucrului în echipă, al tandemului – chinolog – patruped, iar cei mai buni, vor reprezenta instituția la competiția internațională din Letonia, în perioada 7-8 august curent”, a declarat Andrei Teut, șeful Secției chinologice.

Valentin Fiodorov, șef adjunct al Poliției de Frontieră, a menționat că evenimentul a reușit în totalitate, fiecare inspector și-a demonstrat abilitățile de dresor, dar şi agilitatea animalului. De asemenea, el a felicitat participanții și a lansat propunerea că următoarea ediție să fie una interinstituțională, cu implicarea reprezentanților altor subdiviziuni subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum și ai structurilor de ocrotire a normelor de drept din țară și de peste hotare.

După parcurgerea celor 12 probe, în care arbitrii au evaluat capacitatea de lucru a câinilor, cea de a relaționa cu instructorii, indicatori fizici, rezistența acestora, dar și îndeplinirea cu exactitate a indicațiilor, cei mai buni au fost:
Locul I – căpitan Radu Sergiu, Direcția Regională Est
Locul II – putonier major Băitoi Sergiu, Direcția Regională Nord
Locul III – maior Bârzu Vasile, Direcția Regională Vest.

Învingătorii s-au ales cu medalii și diplome, și au obținut șansa de a reprezenta Poliția de Frontieră la Biatlonul Chinologic Internațional, organizat în orașul Rezekne, Republica Letonia, în perioada 7-8 august curent.