Atelierul dedicat celor pasionați de tehnologie „Fab Lab Moldova”

Fab Lab Moldova – primul atelier din Moldova dedicat celor pasionați de tehnologie și creație va avea loc în această duminică, 27 septembrie. În cadrul evenimentului va fi asamblat un centru de lucru, dotat cu instrumente și echipamente pentru studenți, ingineri, crafteri și artiști.

Ideea de a crea acest atelier aparține unor tineri ingineri, care au ajuns la concluzia că ar trebui de dotat un loc fizic cu instrumente, unde cei mai creativi ingineri și artiști pot colabora pentru a crea ceva într-adevăr util și frumos.

Astfel, organizatorii te îndeamnă să donezi diverse lucruri, pe care le ai acasă și știi bine că nu le vei mai folosi – instrumente vechi sau uzate, tehnică sau electronică pe care planificai să o arunci sau ai la balcon materiale rămase de la ultima reparație și credeai că într-o zi le vei mai folosi. Acum e momentul să contribui la crearea unui laborator de excepție.

Poți să aduci toate aceste lucruri duminică la Biblioteca Națională „Vasile Alecsandri”, iar organizatorii le vor primi cu drag și le vor utiliza în cadrul proiectului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Anatolie Mereuta

    Buna idee cu acest laborator,dar trebuie cerut sprijinul unor firme sa se aduca si dotari noi,sub forma de ajutoare sau proiecte trasfrontraliere cu Romania,Bulgaria,Polonia,Austria,Elvetia,Franta,Turcia si olanda,dar si alte tari ca Tarile Baltice,Kazahstanul s.a.tari unde sunt moldoveni plecati ca Spania,italia,Germania,Anglia,
    portugalia s.a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *