Atelier de confecţionare a mărţişoarelor

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează la 23 februarie, începând cu ora 14:30, Atelierul de confecţionare a mărțișoarelor cu genericul „Mărțișorul – simbolul primăverii”.

În cadrul acestei activități vor participa profesori de educație tehnologică și elevii claselor primare de la Instituțiile de Învățământ din mun. Chișinău.

Se vor organiza grupe de lucru împreună cu meșterii populari: Ludmila Berezin, or. Chișinău; Natalia Cangea, r-ul. Criuleni; Eugenia Moldovanu, or. Bălți și muzeografii secției Relații cu Publicul, unde participanții vor lua lecții practice de confecționare a mărțișorului din ațe de bumbac și mătase, fibre vegetale (pănuși și pai) care vor fi executate în diferite tehnici.

Fiecare participant va avea ocazia de a-și etala mărțișorul confecționat la expoziția organizată în cadrul acestui eveniment cultural-educativ.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *