Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Atelier artistic „Mesaje și simboluri”

Atelier artistic „Mesaje și simboluri”

În perioada 13-14 septembrie, între orele 10:00-13:00, în cadrul programului „Apropierea prin artă a spațiului public la AMTAP” se va desfășura un atelier de lucru artistic condus de Jihanne El MEDDEB.

atelierdecoupJihanne își propune să realizeze împreună cu studenții de la specialitățile de arte plastice un atelier bazat pe practici artistice artizanale realizate individual sau colectiv. Creația asamblată participativ facilitează găsirea unghiurilor de vederi diferite de cotidianul pragmatic.

Jihane El MEDDEB a studiat Arte Plastice la Rouen, totuși scrisul a fost dintotdeauna activitatea ei principală. Fie prin instalații video sau spectacole colective, munca ei întotdeauna derivă din aceeași sursă poetică. Mediul pe care se întâmplă să-l aleagă se referă la necesitatea de a crea o relație animată cu lumea și ceilalți. În timp ce conținutul este evident transmis verbal, schimbul trebuie să treacă în primul rând prin corp, într-o formă fizică, întruparea cuvântului scris în „aici” și „acum”. Această relație nu este realizată prin intimitatea unui simplu recital, dar printr-un timp împărtășit într-un spațiu pe care artistul îl adoptă și transformă. Relația creată, deși fragilă, este totuși esențială întrucât insuflă dorința de adeziune la o cumunitate, deși trecătoare.

Participarea este gratuită. Atelierul se va desfășura în limba engleză.

Acest atelier face parte din programul celei de-a doua ediții a Zilelor Spațiului Public, care se va desfășura în perioada 13-17 septembrie 2016 la Chișinău