Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Astăzi are loc Finala Eurovision…

Astăzi are loc Finala Eurovision 2019. Care este marea favorită

Astăzi, 18 mai, are loc marea finală Eurovision 2019, care se desfășoară la Tel Aviv, cu 26 de ţări participante. Potrivit caselor de pariuri, marele favorit este reprezentantul Olandei, iar topul este completat de artiștii din Australia și Suedia, scrie Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de mai multe case de pariuri online, centralizate de site-ul eurovisionworld.com, reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, care participă cu piesa „Arcade”, are 46% şanse să câştige ediţia de anul acesta a concursului muzical. De altfel, Laurence a fost cel mai bine cotat la casele de pariuri şi înainte de cele două semifinale, care au avut loc marţi şi joi.

Topul favoriţilor este completat de Australia, cu Kate Miller-Heidke şi piesa „Zero Gravity” (12% şanse), şi de Suedia, cu 15% şanse, reprezentată de John Lundvik, cu „Too Late for Love”.

Ordinea intrării în concurs a tuturor participanţilor este următoarea:

1. Malta
2. Albania
3. Republica Cehă
4. Germania
5. Rusia
6. Danemarca
7. San Marino
8. Macedonia de Nord
9. Suedia
10. Slovenia
11. Cipru
12. Olanda
13. Grecia
14. Israel
15. Norvegia
16. Marea Britanie
17. Islanda
18. Estonia
19. Belarus
20. Azerbaidjan
21. Franţa
22. Italia
23. Serbia
24. Elveţia
25. Australia
26. Spania.

Totodată, R. Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, după ce intepreta Ana Odobescu, nu a reuşit să obţină un punctaj suficient de mare de la juriul de specialitate şi telespectatori. Nici reprezentanta României, Ester Peony nu s-a calificat în marea  finala Eurovision 2019.

Anul acesta, sub sloganul „Dare to dream”, concursul Eurovision are loc la Tel Aviv, în Israel, după ce precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta acestei ţări, Netta, cu piesa „Toy”.

Organizatorii au anunţat că Madonna va susţine un recital în finala de sâmbătă, cu hitul ei din 1989 „Like A Prayer” şi o piesă în premieră mondială, „Future”, interpretată alături de rapperul american Quavo. Noua piesă este un single de pe viitorul album al Madonnei, „Madame X”, care va fi lansat pe 14 iunie.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.