A treia ediție a concursului FIRST LEGO League

Se dă start celei de-a treia ediții FIRST LEGO League Moldova la care vor participa peste 300 de elevi din toată țara. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 10:20, la Liceul Teoretic Gheorghe Asachi din Chișinău.

FIRST LEGO League le oferă copiilor și adolescenților o experiență de învățare unică, care are la bază lucrul în echipă, cercetarea, descoperirea și testarea soluțiilor, rezolvarea problemelor și acceptarea provocărilor, toate acestea asociate cu o doză bună de distracție. La evenimentul din acest an sunt așteptate 45 de echipe din 21 de localități ale țării, care s-au pregătit de competiție timp de 2 luni.

FIRST LEGO League este un concurs captivant în domeniul tehnologiei și roboticii, care se desfășoară în prezent în 88 de țări ale lumii și la care participă peste 255 mii de tineri. În Republica Moldova prima ediție FIRST LEGO League a fost organizată în 2015. La ediția din 2016 au participat circa 80 de copii și adolescenți din 10 instituții de învățământ. În prezent Programul Național de studiere a roboticii „ROBOCLUB” este implementat în 76 de instituții educaționale și 7 biblioteci publice.

Ceremonia de premiere va avea loc duminică, 26 februarie, cu începere de la ora 16.00.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *