Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Sheriff Tiraspol a învins echipa…

Sheriff Tiraspol a învins echipa ucraineană Șahtar Donețk în primul său meci din istorie în grupele Ligii Campionilor

Foto: UEFA.com

Sheriff Tiraspol, campioana R. Moldova la fotbal, a învins în această seară, cu scorul de 2-0, formația Șahtar Donețk, vicecampioana Ucrainei. Meciul s-a jucat la Tiraspol.

Sheriff a deschis scorul în minutul 16, prin Adama Traore, iar în minutul 62 Momo Yansane, din pasa lui Cristiano, a făcut 2-0.

Nici în meciul de astăzi din echipa tiraspoleană, antrenată de ucraineanul Yuriy Vernydub, nu a făcut parte vreun jucător moldovean. Primul 11 al lui Sheriff a fost format din G. Athanasiadis (Grecia), Arboleda (Columbia), A. Traore (Mali), F. Castañeda (Columbia), F. Peixoto (Brazilia), Cristiano Da Silva (Brazilia), J. Yakhshiboev (Uzbekistan), E. Addo (Ghana), D. Kolovos (Grecia), S. Thill (Luxemburg), G. Dulanto (Peru/Italia).

În sezonul acesta Sheriff Tiraspol s-a calificat, în premieră pentru o echipă din campionatul moldovenesc, în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi – UEFA Champions League (Liga Campionilor Europeni).

În urma calificării în grupe Sheriff și-a asigurat un cec de peste 16 milioane de euro. Suma ar putea crește în cazul în care Sheriff va înregistra rezultate pozitive, adică egaluri sau victorii, în cele 6 meciuri pe care le va disputa în grupă și, ulterior, în caz de calificare, în meciurile eliminatorii.

În urma tragerii la sorți, Sheriff Tiraspol a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Real Madrid (Spania), Inter Milano (Italia) și Șahtar Donețk (Ucraina). Astăzi a avut loc primul meci jucat de Sheriff în cadrul acestei grupe, D, iar următoarea partidă va fi în deplasare la Madrid, cu Real.

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.