Ziua Independenței – în concepția guvernului

Guvernul anunță că cei 26 de ani de independență a R. Moldova vor fi marcați la 27 august printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent la Chișinău și în raioanele republicii.

Sărbătoarea va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul lui „Ștefan cel Mare și Sfânt” și la Complexul memorial „Maica Îndurerată”.

În inima Capitalei, pe Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. În scenă vor evolua ansamblurile „Joc”, „Mărțișor”, orchestra „Fluieraș”, orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra”, orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară al interpreților autohtoni și de peste hotare.

20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentând varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Flaviu Baghiu

  GENERAȚIE DE CIOCLEJI

  Generație de ciocleji
  De ce Domnul va făcut blegi,
  Să va călărească un tuluc
  Pe nume Plahotniuc?

  Generație de plebei
  De ce Domnul va făcut miei,
  Să pașteți în crâng sub tei
  Și să fiți la hoți lachei?

  Generație de mancurți
  De ce Domnul va făcut scurți,
  Fără țară și fără mumă
  Și fără limbă străbună?

  Generație de Dodoni
  De ce Domnul va făcut neómi,
  Și vă legănați meschin
  Între Europa și Cremlin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *