Workshop de animație pentru copii, la Chișinău

Cei mai mici, dar și cei mai dragi fani ai Festivalului Anim’est la Chișinău au un nou motiv de fericire. Ajuns la cea de-a cincea ediție, Anim’est revine cu Workshopul Minimest, unde copiii se pot transforma din amatori de desene animate în creatorii acestora.

În cadrul workshopului, timp de câte două ore pe zi, picii vor avea ocazia să descopere secretele animației fiind ghidați de Vasile Alboiu, un artist grafic, vizual, producător, scenograf și regizor.

Anul trecut, acesta a mai susținut un workshop de animație pentru 13 copii, care au învățat tehnica stop-motion, în cadrul Anim’est 2014 Chișinău. Drept rezultat, micii participanți și, mai nou, tinerii animatori au devenit autori a trei scurtmetraje de animație, care au fost rulate pe marele ecran, la Cinema Odeon, în cadrul Minimest.

Atelierul din acest an va avea loc în perioada 26-30 octombrie, între orele 15:00 și 17:00 zilnic, în incinta Alianței Franceze (str. Sf. Țării 18, et. 3).

La workshop sunt invitați să aplice copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Picii trebuie să deseneze un personaj inventat de ei, să-i facă o poză și, alături de o scurtă descriere a acestuia, s-o trimită pe adresa maria@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul Workshop Minimest Chișinău. Copiii pot trimite aplicațiile în perioada 14-25 octombrie.

Menționăm că până acum, în cadrul Anim’est, au mai fost organizate peste 20 workshop-uri pentru copii și tineri animatori, dar şi zeci de masterclass-uri. Iar începând cu 2011, are loc și un atelier extins în afara festivalului, Animation Worksheep, destinat tinerilor animatori din România şi Republica Moldova. Mai mult, Anim’est vrea să extindă această platforma educaţională, astfel încât Animation Worksheep să devină un atelier permanent de film de animaţie, cu training-uri, masterclass-uri şi workshop-uri pe întreg parcursul anului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *