Un muzeu dedicat poetului Grigore Vieru va fi deschis la Chișinău

În capitală va fi deschis un muzeu consacrat marelui poet Grigore Vieru. Un proiect de decizie cu privire în acest sens a fost astăzi, 5 iulie, de către consilierii municipali.

Muzeul va fi amplasat într-o clădire de la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Alexei Mateevici, iar potrivit proiectului, încăperea va fi închiriată pentru 10 ani. 

Inițiativa a venit acum o lună din partea fostului primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Totodată, încăperea va fi închiriată pe un termen de 10 ani şi necesită reparație capitală.

Grigore Vieru deține titlul de Scriitor al Poporului, laureat al Ordinul Republicii. Un bulevard din Chișinău și mai multe instituții de învățământ din țară poartă numele poetului.

Poetul s-a stins din viață pe 18 ianuarie 2009, în urma unui accident rutier produs la 16 ianuarie, cu o lună până să facă 74 de ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *