Teatrul național Satiricus prezintă piesa „Made in Moldova” la Bruxelles

Institutul Cultural Român Bruxelles celebrează 25 de ani de la independența R. Moldova prin spectacolul de teatru „Made in Moldova”, sâmbătă 27 august la Petit Theatre Mercelis din Bruxelles.

Spectacolul a fost produs în 2009 de Teatrul național Satiricus I. L. Caragiale, în regia directorului Alexandru Grecu, după un text de Constantin Cheianu. Piesa va fi jucată în română și va marca Ziua limbii române și spațiul cultural comun România-R. Moldova.

Bazat în exclusivitate pe fapte reale, „Made in Moldova” ironizează problemele de corupţie din R. Moldova într-o îmbinare alertă de muzică rapp, mișcare și text.

Suntem atraşi într-un joc periculos, noi, cetăţenii R. Moldova, un joc ce perturbă grav climatul moral din societate. Relaţiile umane sunt substituite prin relaţii financiare, iar omul începe să conteze mai mult prin puterea sa de cumpărare şi de vânzare decât prin umanitatea sa. Suntem o societate grav afectată de maladia corupţiei. Pornind de la aceste realităţi, am realizat un spectacol în care corupția este combătută cu ritmuri de rapp”, declară autorii proiectului, dramaturgul Constantin Cheianu şi regizorul Alexandru Grecu.

La Bruxelles, departe de țară, rar avem ocazia să vedem un spectacol de-al nostru, de acasă, în română. Comunitatea își poate reîntâlni actorii preferați, poate comunica și împărtăși dorul de meleagurile natale…”, susține Adriana Rotaru, inițiatoarea acestui turneu și membră a comunității de cetățeni din R. Moldova care trăiesc în Belgia.

Satiricus este un teatru de factură modernă, fondat în 1990 la inițiativa regizorului Alexandru Grecu cu scopul de a prezenta spectacole pluridisciplinare incitante care combină textul, dansul, cântecul și expresia corporală.

Biletele pot fi rezervate la adresa de e-mail rotaru.adriana13@gmail.com sau achiziționate în seara spectacolului.
Prețul:
– 18 euro/persoană
– 15 euro/persoană cu reducere pentru grupuri organizate (minimum 7 persoane), copii, studenți și pensionari.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ion mercaru

    ICR ne serbeaza pe noi,dar nu cred sa ne ceara bani,iar daca se facea din vreme un proiect cred ca ICR platea tot,pt,ca de vziua nationala si pentru romanism cred ca se putea fara taxa si nu numai diaspora moldoveneasca ,ci toata diaspora romana,macar cei din diaspora sa fie uniti,daca in tara nu suntem uniti,mai ales ca se tine la Inst,Cultural Roman,nu moldovenesc,,Sa le dorim succes actorilor si poate la intoarcere gresesc avionul si se duc fie la Bucuresti,fie la Cluj sau Iasi,chiar daca acolo nu avem diaspora moldoveneasca,pt,ca ai nostri de acolo nu sunt diaspora,ci sunt la patria mama,asa cred,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *