Târgul Național al Covorului „Covorul Dorului”, ediția III-a

Duminică, 4 decembrie, începând cu ora 11:00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, va avea loc Târgul Național al Covorului cu genericul „COVORUL DORULUI”, ediția a III-a.

Evenimentul este organizat în contextul elaborării dosarului de candidat „Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor” pentru înaintare în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către R. Moldova. La Târgul Național al Covorului veți putea vedea:

Covorul Tradiţie – expoziţia de scoarţe basarabene din colecţiile muzeelor publice.
Covorul Continuitate – expoziţia cu vânzare ale covoarelor realizate de către meşteriţele Centrului „Artă Rustică”, care folosesc modelele de scoarţe vechi din patrimoniul ţării pentru a asigura continuitate tradiţiei ţesutului.
Covorul Oaspete – invităm de fiecare data la Târg o ţară prietenă, care îşi va demonstra tradiţiile şi arta ţesutului naţional. De această dată Covorul oaspete este prezentat de Ambasada Bulgariei în Republica Moldova.
Covorul Mecena – covoare din colecția unuia dintre partenerii evenimentului.
Covorul Contemporanietate – expoziţie cu vânzare a covoarelor produse de către SA Covoare-Ungheni – seria bazată pe cromaticul şi stilistica covorului tradiţional.
Covorul Surpriză – covoare din colecția Castelului MiMi, care în premieră vor fi prezentate publicului larg.

Actorii Teatrului Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă” vor incita atmosfera de sărbătoare, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie,vor putea procura cadouri celor dragi de la Iarmarocul meșterilor populari, dar şi să savureze diversitatea bucătăriei tradiţionale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ciubuc ion

    Frumos nume pt,actiune ”Covorul Dorului”,sau si invers Dorul de covor traditional,pt,ca trebuie spus ca traditia covoarelor populare a cam disparut din pacate si ne este dor de ele, ,Oare stim noi romanii/moldovenii din rep,Moldova sa traducem in rusa cuvantul romanesc DOR?Dodon si alti moldovenisti statalisti vor zice ca stiu,dar cei care au studiat problema au descoperit ca sensul cuvantului DOR este intraductibil in multe limbi,singura care are un cuvant pe aceeasi idee este limba Portugheza,asta pt,cei care zicca noi nu suntem latini ,ci ne tragem din slavi,pt,ca la inceputuri am folosit alfabetul cirilic in biserica si in documente,chiar si in vremea lui Stefan cel Mare si SFANT,,,PATRONUL SPIRITUAL SI ISTORIC AL MOLDOVEI,,,

  2. Anatolie Mereuta

    Eu zic ca un popor se pierde daca isi pierde limba ,istoria si traditiile,iar noi trebuie sa le aparam si sa le pastram pe toate,daca vrem sa rezistam iar sentimentul de dor si evident covoarele,portul popular si diverse produse traditionale moldovenesti/romanesti,,,trebuiesc protejate si duse mai departe,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *