„Sunt Pirandello şi numele meu contează…”

S-a spus nu o dată că pentru Luigi Pirandello „poezia a fost o îndelungă şi dificilă căutare de sine, nuvela – o descoperire, romanul – un prilej de verificare“, iar teatrul – unica modalitate a autorului de a atinge desăvârşirea.

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Ambasada Italiei în R. Moldova, organizează pe 28 iunie, ora 18.00,  în Sala Mare, serata omagială „Luigi Pirandello – 150 de ani de la naştere”.

În program: discursuri omagiale, concert de muzică italiană, lecturarea unor fragmente literare (eseuri, aforisme, versuri) din creaţia omagiatului, o secvenţă din spectacolul Omul, Bestia şi Virtutea, regie Andreea Battistini, jucat în italiană cu inserţiuni în română.

Intrarea e liberă (în limita locurilor disponibile)!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *