Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   „Sfârșit de secol românesc”

„Sfârșit de secol românesc”

Astăzi, 23 februarie, începând cu ora 18:15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) va avea loc lansarea volumului de exigeză „Sfârșit de secol românesc” de Adrian Ciubotaru, apărut la Editura Știința.

„Critica literară românească a simbolismului și decadenței, lasă necartografiată (sau: cartografiată sumar) o bună parte a acestui teritoriu estetic. În consecință, oricine se încumetă să-l reparcurgă, având la dispoziție nu numai uneltele cu care ne-am obișnuit, ci și cele pe care critica noastră le-a ignorat sau neglijat, va trăi cu certitudine revelația unor subiecte de investigație neașteptate”, zice autorul cărții „Sfârșit de secol românesc”, susține autorul Adrian Ciubotaru.

Adrian Ciubotaru s-a născut în 1976 în or. Drochia. Licență în litere (1998). Doctorat în filologie (2009). Lector la Facultatea de Litere a Universității „Alecu Russo” din Bălți (1998-2008). Secretar de redacție la revista literară „Semn” (1995-2012). Redactor la Editura ARC (2008-2012). În prezent, redactor-șef adjunct al „Revistei literare” și editorialist la „Jurnal de Chișinău”. Cartea de debut: „Omul roș” (poezie, 2001, Premiul Tineretului).
Autor a peste 300 de articole, studii și eseuri publicate în „Semn”, „Contrafort”, „Sud-Est cultural”, „Jurnal de Chișinău” etc. Traducător (17 cărți traduse din limbile franceză și engleză pentru editurile Cartier, Știința, ARC). Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (2002).