„Sfârșit de secol românesc”

Astăzi, 23 februarie, începând cu ora 18:15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) va avea loc lansarea volumului de exigeză „Sfârșit de secol românesc” de Adrian Ciubotaru, apărut la Editura Știința.

„Critica literară românească a simbolismului și decadenței, lasă necartografiată (sau: cartografiată sumar) o bună parte a acestui teritoriu estetic. În consecință, oricine se încumetă să-l reparcurgă, având la dispoziție nu numai uneltele cu care ne-am obișnuit, ci și cele pe care critica noastră le-a ignorat sau neglijat, va trăi cu certitudine revelația unor subiecte de investigație neașteptate”, zice autorul cărții „Sfârșit de secol românesc”, susține autorul Adrian Ciubotaru.

Adrian Ciubotaru s-a născut în 1976 în or. Drochia. Licență în litere (1998). Doctorat în filologie (2009). Lector la Facultatea de Litere a Universității „Alecu Russo” din Bălți (1998-2008). Secretar de redacție la revista literară „Semn” (1995-2012). Redactor la Editura ARC (2008-2012). În prezent, redactor-șef adjunct al „Revistei literare” și editorialist la „Jurnal de Chișinău”. Cartea de debut: „Omul roș” (poezie, 2001, Premiul Tineretului).
Autor a peste 300 de articole, studii și eseuri publicate în „Semn”, „Contrafort”, „Sud-Est cultural”, „Jurnal de Chișinău” etc. Traducător (17 cărți traduse din limbile franceză și engleză pentru editurile Cartier, Știința, ARC). Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (2002).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *