Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Salonul Internaţional de Carte –…

Salonul Internaţional de Carte – 2015

În perioada 31 august – 3 septembrie, la Chișinău este organizată cea de-a XXIV-a ediţie a Salonului Internațional de Carte şi a cincea ediţie a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii.

Ediţia din acest an este consacrată distinsului om de cultură, regretatului Alexe Rău, fondatorul Salonului de Carte şi iniţiatorul acestor evenimente anume în contextul Zilei Limbii Române.

Ţara invitată la Salonul Internaţional de Carte în 2015 este Italia.

La eveniment sunt prezentate opt mii de titluri din 15 state, editurile oferind pentru jurizare cele mai valoroase cărţi.

Salonul Internațional de carte din R. Moldova, unul dintre cele mai însemnate evenimente culturale ale anului din R. Moldova, s-a întemeiat pe trei piloni tradiționali ai săi: expoziția – târg a producției editoriale scoase în ultimul an, evaluarea (jurizarea) prestanței editurilor, tipografiilor, autorilor, graficienilor și a altor actori din câmpul cărții și lecturii, precum și valorificarea produselor editoriale printr-o suită de acțiuni de popularizare (lansări și prezentări de cărți noi, expoziții-eveniment și expoziții tematice, lecturi literare, mese rotunde, simpozioane, ateliere ale graficienilor de carte, expoziții de pictură etc).