Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Revista Mămăliga de Varșovia –…

Revista Mămăliga de Varșovia – servită „fierbinte”

Anul 2016 începe cu lucruri frumoase. Astfel, la 4 ianuarie 2016, la ora 17:30, la Cenaclul Republika, va fi lansată revista „Mămăliga de Varșovia”, un proiect realizat de membrii comunităţii românofone din Polonia.

Cel care va prezenta revista va fi Teodor Ajder, alături de invitații săi Vitalie Sprînceană, Aurelia Zavtoni și mulți alții.

Publicaţia cupinde texte în limba: română, polonă şi engleză. Autorii abordează teme despre politică, artă, cărţi şi emigraţie. Primul număr al revistei încorporează toate textele apărute de la înfiinţarea revistei în noiembrie 2014, până la mijlocul lui 2015, care pot fi găsite şi online pe blogul cu același nume.

Potrivit „Mămăliga de Varșovia” este o platformă a comunității românilor din Polonia şi al prietenilor de acasă şi de peste mări şi ţări. „L-am creat pentru că ne-am dorit să avem o platformă de discuţii, un loc unde să ne putem împărtăşi gândurile în limba română şi unde să primim reacţii la impresiile şi analizele noastre. Nu avem prea multe limite: vom publica texte cu aromă literară, dar şi scrieri despre viaţa noastră în Polonia sau chiar idei de reţete de gătit româneşti. Vom publica şi poze şi ilustraţii interesante”, susțin autorii acestui proiect.