R. Moldova aderă la programul „Europa creativă”

Tibor Navracsics, Comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, și Monica Babuc, Ministrul moldovean al Culturii, au semnat, la 18 martie curent, un acord privind participarea R. Moldova la programul „Europa creativă”.

R. Moldova este a doua țară din vecinătate care aderă la program; Georgia a aderat la „Europa creativă” pe data de 24 februarie 2015.

Acordul va permite R. Moldova să participe la programul „Europa creativă”, program al UE pentru sectoarele cultural, creativ și audio-vizual. Aderarea la acest program va permite organizațiilor culturale și creative din țară să colaborează cu omologii din întreaga Europă și să acceseze finanțarea pentru proiectele de cooperare culturală, să se aboneze la sistemele de traducere literară și să adere la rețelele culturale europene.

Ucraina ar putea fi următoarea țară din vecinătate care va adera la programul „Europa creativă”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *