Promovarea dialogului intercultural cu ajutorul fotografiilor și a desenelor

Expoziție de fotografie și desen pe tematica dialogului intercultural Proiectul „Dialog intercultural în Moldova” este deschisă în perioada 15-30 iunie, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Scopul acestei expoziții este îndemnarea tinerilor să promoveze dialogul între culturi și să susțină elevii care au reflectat valorile și viziunile lor interetnice prin intermediul artei.

Menționăm că în luna mai a fost desfășurat concursul de desen și fotografii pentru copiii cu vârsta între 13 și 17 ani, care locuiesc în una dintre cele opt regiuni de implementare a proiectului (Ungheni, Cahul, Cimişlia, Soroca, Bălţi, Edineţ, Chişinău şi UTA Găgăuzia). Lucrările participante reflectă viziunea asupra subiectelor precum identitatea, cultura, discriminarea, drepturile copilului şi comunicarea interculturală. În cadrul concursului vor fi premiați cinci participanți cărora li se va oferi posibilitatea de a participa gratis la Școala de vară „Uniţi prin diversitate”, organizată la nivel naţional.

Această expoziție, de altfel ca și proiectul în sine, are scopul de a crește gradul de toleranță între reprezentanții diferitor etnii și de a consolida comunicarea interculturală în R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *