Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Promovarea dialogului intercultural cu ajutorul…

Promovarea dialogului intercultural cu ajutorul fotografiilor și a desenelor

Expoziție de fotografie și desen pe tematica dialogului intercultural Proiectul „Dialog intercultural în Moldova” este deschisă în perioada 15-30 iunie, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Scopul acestei expoziții este îndemnarea tinerilor să promoveze dialogul între culturi și să susțină elevii care au reflectat valorile și viziunile lor interetnice prin intermediul artei.

Menționăm că în luna mai a fost desfășurat concursul de desen și fotografii pentru copiii cu vârsta între 13 și 17 ani, care locuiesc în una dintre cele opt regiuni de implementare a proiectului (Ungheni, Cahul, Cimişlia, Soroca, Bălţi, Edineţ, Chişinău şi UTA Găgăuzia). Lucrările participante reflectă viziunea asupra subiectelor precum identitatea, cultura, discriminarea, drepturile copilului şi comunicarea interculturală. În cadrul concursului vor fi premiați cinci participanți cărora li se va oferi posibilitatea de a participa gratis la Școala de vară „Uniţi prin diversitate”, organizată la nivel naţional.

Această expoziție, de altfel ca și proiectul în sine, are scopul de a crește gradul de toleranță între reprezentanții diferitor etnii și de a consolida comunicarea interculturală în R. Moldova.