Proiectul de salvgardare a bisericii din Căușeni

Ambasada SUA și Ministerul Culturii al R. Moldova au lansat un proiect de salvgardare a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni.

14670607_10154198632004081_4157860196167710603_nRestaurarea acestei biserici din secolul al XVII-lea face parte din Fondul Ambasadorilor SUA pentru Conservarea Culturală (AFCP). Proiectul este pentru preconsolidarea și conservarea frescei din interiorul bisericii și consolidarea zidăriei bisericii, astfel încât generațiile viitoare să aprecieze această frumoasă biserică.

Lansarea proiectului are loc în cadrul Zilelor culturale europene – Europa un patrimoniu comun.

„Este inevitabil de a privi spre viitor, dar consider ca la fel de importat este sa valorificam trecutul si sa înțelegem ce a modelat istoria si societatea Moldovei”, a menționat Ambasadorul Pettit la ceremonia de lansare a proiectului la Căușeni.

Acest proiect are loc în contextul celebrării a 25 de ani de cooperare intre SUA si Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *