Mărțișorul, sărbătorit în Spania

Moldovenii din Spania au sărbătorit cu mare fast sărbătorile primăverii. Cântecele, poeziile şi dansurile tradiţionale au creat atmosfera de acasă.

„Aflându-ne peste hotare ne dăm seama că sărbătorile petrecute departe de casă, sunt dorite și așteptate, de aceea atâta timp cât comunităţile de moldoveni există, tradiţiile neamului nu-și vor pierde importanţa și nu vor fi uitate”, a remarcat Natalia Untilă, vicepreședintele Asociaţiei Moldovenilor „DOR”, din Girona.

„Compatrioţilor noștii, indiferent unde nu pleacă, le tremură inima ascultând graiul natal, un cântec, o poezie”, au mai menționat organizatorii evenimentului.

Sursa: trm.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *