Maia Sandu susține campania „Brâncuși e al meu”: Ne place să beneficiem de ajutor frățesc, însă ne solidarizăm cu greu pentru a dona noi înșine

“Ne place să beneficiem de ajutor frățesc, însă ne solidarizăm cu greu pentru a dona noi înșine ca să ne putem bucura de patrimoniul cultural. Pentru achiziția operei „Cumințenia pământului”, realizată de Constantin Brâncuși în 1907, e nevoie de suma de șase milioane de euro. Susțin campania „Brâncuși e al meu” și donez, pentru că este datoria noastră de a ne păstra valorile și cultura, de a acționa în mod solidar pentru un scop comun”, scrie lidera PAS pe un site de socializare.

Campania “Brancuși e al meu“ are ca scop strângerea sumei de șase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brancuși. ”Cuminţenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907, și aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de “Sărutul” și “Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *