Lupta pentru independență, în 200 de fotografii

Peste 200 de fotografii realizate între 1988-1991, care reflectă evenimentele legate de mișcarea națională pentru redobândirea libertății și pentru proclamarea independenției R. Moldova vor fi expuse începând cu 26 august la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală. Expoziția „Amintiri despre Oameni şi Ţară”, semnată de maestrul Tudor Iovu face parte din şirul acţiunilor consacrate aniversării a 25 de ani de la adoptarea Declarației de Independenţă a Republicii Moldova.

Expoziţia este realizată cu susținerea grupului de inițiativă pentru crearea Muzeului Fotografiei Basarabene.

Maestrul fotograf Tudor Iovu este autorul unor fotografii irepetabile, caracterizate prin curaj permanent şi implicare dezinteresată în procesele istorice care au modelat şi mai continuă să influențeze destinele ţării noastre şi ale oamenilor săi.

muzeu.md

muzeu.md

Vernisajul va avea loc la 26 august, ora 12.00. Expoziţia va putea fi vizitată până la 10 octombrie 2016.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. andreW

    independență față de cine?
    probabil față de transnistria, mi se pare cel mai plauzibil.
    așa cum se zice, lacrima româniei este basarabia, dar lacrima basarabiei este tighina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *