Librăria din Centru: o seară cu Lică Sainciuc

Joi, 28 mai curent, la ora 18:15, Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, organizează o seară în culori cu maestrul Lică Sainciuc, coordonator al colecției Codobelc, autorul și pictorul volumelor pentru copii: Alfabetul cu povești, Albinuța, Scufița Roși, Cenușăreasa, ș.a.

Lică Sainciuc s-a născut la 29 iunie 1947 în familia pictorilor Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu, în partea de jos a orașului Chișinău, într-o casă din preajma Bisericii „Sfânta Vineri”.

În 1971 își ia licența în arhitectură la Institutul Politehnic din Chișinău. Debutează ca scenografist și autor de păpuși la teatrele din R. Moldova.

A ilustrat peste o sută de cărți. După Spiridon Vangheli, Petru Cărare, Grigore Vieru, Constantin Dragomir, Ion Creangă.

Este autorul desenelor Albinuței și Abecedarului. Este pictorul care a ilustrat primul Abecedar cu litere românești de după 1989.

Alături de autor vor participa:
Spiridon Vangheli
Constantin Dragomir
Nicolae Pojoga
Moderator: Em.Galaicu-Păun


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *