La Chișinău se desfășoară Școala Internațională de vară ”Arhitectură – Instalații – Peisagistică”

Între 22 și 31 iulie 2016, Asociația Oberliht împreună cu Asociația ”Archilitic” și Laboratorul de Arhitectură MIEZ  găzduiesc la Chișinău o Școală Internațională de Vară ”Arhitectură – Instalații – Peisagistică”.  Școala adună participanți din Moldova, România, Ucraina, Ungaria, Spania și Franța, care activează în următoarele domenii: arhitectură, urbanism, design, artă, sociologie și antropologie. Pe durata celor 10 zile ale Școlii aceștia vor interacționa cu locuitorii din jurul parcului Zaikin și se vor implica activ în acţiuni şi activităţi de organizare, comunicare, design și producţie.

Agenda școlii este însoțită și de un program cultural ce cuprinde: grupuri de lectură despre urbanism tactic, o serie de proiecții documentare cu tematica ”Tactici Urbane”, prezentări în domeniul arhitecturii și urbanismului, jocuri interactive și un eveniment muzical.

Școala de Vară se desfășoară în cadrul proiectului ”Centrul Civic al Chișinăului: Parcul Zaikin – un parc pentru comunitate” – un proiect de reabilitare şi revitalizare a Parcului Zaikin, un scuar semi-abandonat situat la intersecţia str. Sf. Andrei şi Iv. Zaikin.

Intrarea este liberă la toate evenimentele. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *