,,Groparul’’, un spectacol georgian pe scena Teatrului Național „M. Eminescu”

Recent, la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu’’, s-a  jucat spectacolul ,,Groparul’’ al ,,Teatrului de sticlă’’ din Tbilisi, Georgia. Monospectacolul a fost  regizat de Revaz Șatakișvili, după piesa cunoscutului critic de teatru și dramaturg  basarabean, Angelina Roșca.

Anterior, acest spectacol  a participat în cadrul Festivalului Internațional de Monospectacole din Ucraina, câștigând înalta apreciere a specialiștilor.

Spectacolul spune povestea unui tânăr actor visează să joace rolul lui Hamlet, însă este ales în rolul groparului. O întreagă dramă profesională intercalată cu una personală se declanșează în cabina sa. Și totuși actorul continuă să joace scene din Hamlet, să simtă și să trăiască ca Hamlet. Clasica întrebare: “A fi sau a nu fi’’ devine  „a fi sau a nu fi pe scenă’’, iar spectacolul se încheie cu moartea actorului în cabina sa. Un spectacol despre cum eșuează căutările interioare când sinele dorit nu corespunde cu cel real.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *