„Ghetoul din Chișinău” ajunge la Librăria din Centru

Detalii zguduitoare și capitole ascunse din istoria evreilor din Chișinău sunt descrise în volumul „Ghetoul din Chișinău 1941-1942”, semnat de Paul Shapiro, directorul noului Oficiu pentru Relații Internaționale al Muzeului Holocaustului din Washington.

Autorul vorbește despre cum au fost împușcați cu sălbăticie evreii pe străzile Chișinăului, iar cei rămași în viață, peste 10.000 de oameni, au fost duși cu forța într-un Ghetou, aflat chiar în centrul orașului. Evreii au fost lipsiți de avere, impuși la muncă forțată, populația bărbaților evrei apți de muncă a fost împușcată în mod organizat și, până la urmă, toată populația rămasă în ghetto-uri a fost deportată în regiunea transnistreană, unde puțini au supraviețuit.

Lansarea cărții va avea loc joi, 9 februarie, la ora 18:15, la Librăria din Centru din Chișinău. La eveniment va fi prezent și autorul cărții.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *