Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   (Foto) „Ușile Chișinăului: deschidere spre…

(Foto) „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor”

O colecție de fotografii cu ușile vechi ale Chișinpului este prezentată în Scuarul monumentului „Ștefan cel Mare și Sfânt”. La 27 septembrie, are loc vernisarea expoziției de fotografii „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor” de Anetta Dabija, tânăra pasionată de stilurile arhitecturale ale ușilor încadrate în edificiile de epocă, atestate în centrul istoric al Chișinăului.

„Ușile sunt o formă de patrimoniu aparent discretă, dar în același timp fermă. Prin felul în care sunt create vedem iscusința și măiestria ieșită din comun a meșteșugarilor din trecut sau o parte importantă a operei unui arhitect, care se păstrează și de-a lungul a zeci de ani”, susține fotografa.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii și se încadrează în suita de acțiuni dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului 2016.

Selecția de fotografii reliefează aspectele ce țin de patrimoniul cultural al Chișinăului, evidențiind influența pe care au avut-o tendințele arhitecturale din secolul trecut asupra decorului edificiilor și, în special, asupra ușilor.