(Foto) „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor”

O colecție de fotografii cu ușile vechi ale Chișinpului este prezentată în Scuarul monumentului „Ștefan cel Mare și Sfânt”. La 27 septembrie, are loc vernisarea expoziției de fotografii „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor” de Anetta Dabija, tânăra pasionată de stilurile arhitecturale ale ușilor încadrate în edificiile de epocă, atestate în centrul istoric al Chișinăului.

„Ușile sunt o formă de patrimoniu aparent discretă, dar în același timp fermă. Prin felul în care sunt create vedem iscusința și măiestria ieșită din comun a meșteșugarilor din trecut sau o parte importantă a operei unui arhitect, care se păstrează și de-a lungul a zeci de ani”, susține fotografa.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii și se încadrează în suita de acțiuni dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului 2016.

Selecția de fotografii reliefează aspectele ce țin de patrimoniul cultural al Chișinăului, evidențiind influența pe care au avut-o tendințele arhitecturale din secolul trecut asupra decorului edificiilor și, în special, asupra ușilor.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *