Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   [Foto-Reportaj] Spectacolul „Filomena Marturano” a…

[Foto-Reportaj] Spectacolul „Filomena Marturano” a încununat stagiunea Teatrului Național „Mihai Eminescu”

Comedia scrisă de italianul Eduardo de Filippo este una socială, care pune pe scenă problema copiilor născuți „din flori”, care au dreptul la o familie și a unei mame solitare care obligație și inimă de mamă și face imposibilul ca să-i crească, să-i asiste, în secret.

Climaxul spectacolului a fost redat prin monoloagele Silviei Luca, care a atins fiecare suflet din sală, unde actrița a descris trecutul ei tumultuos și decizia dificilă de a naște copii, știind că nu are ce să le ofere.

Monica Babuc, ministra culturii, a spus că spectacolul a atras-o și a atins-o atât, încât să vină o a doua oară. „Avem nevoie de ceva, știi de ce? Avem nevoie de un pic de dragoste în plus. Și-atunci când se vorbește despre acest lucru, indiferent unde, când… Dacă se vorbește cu adevărat talent, cu patimă, așa cum merită acest talent omenesc. Este ceea ce s-a întâmplat aici. Felicit actorii, în primul rând pe Petru Hadârcă și pe Silvia Luca, pe regizorul Sandu Vasilache, care au făcut un spectacol de zile mari”, a menționat fascinată ministra.

„Filumena Marturano nu știe să citească, dar știe să iubească…” – pe această notă romantică, Teatrul Național „Mihai Eminescu” și-a încheiat stagiunea cu un standing ovation. Petru Hadârcă a declarat că aceasta a fost una dintre cele mai fructuoase stagiuni și că după o lună de vacanță așteaptă din nou, iubitul spectator.